Män och kvinnor ÄR olika. Hörande och Döva ÄR olika.


Ja, det vet jag mycket väl själv. 


Adam och Eva är två olika människor. 
Eva har vagina. Adam har penis. 
Eva är kvinna. Adam är man. 

Jag har förstått det. 

Det är Biologiska skillnader. Som jag förstår mig på och inser att det är inte bara att sudda bort skillnaden, det är som att döda halva jordens befolkning, det går inte att skapa ett nytt kön. Och det är INTE det vi feminister kämpar för. 
Innan jag börjar gå på djupet har jag förstått att det här är för rörigt. Varför tänka på det? Glöm hela skiten, helt enkelt. Men nu får jag gå in på något annat som finns också biologiska skillnader. 


Nu hävdar jag att vi döva skiljer oss ifrån hörande människor. Vi ÄR annorlunda. Rent biologiskt sett. 
Hela våra personligheter, erfarenheter, Kompetens och allt annat viktigt beror på vår dövhet. 


Därför är det OK att samhället behandlar oss annorlunda. Klart ska hörande få jobben före oss, för att de har
Kompetens
Erfarenhet
Viljan
Lämplighet 

Även om vi har utbildning för det jobbet och vi är lämpade men vi är döva. 
Eller vilken döv vill jobba för regeringen?  
Bolag? 
Vill vi jobba? Döva vill bara gå på S-yrkeskolan eller dagens motsvarighet Iris Hadar och arbetar på lager , det ligger något i vår hörsel som gör så att vi föredrar helt annat än det hörande vill. 
Vi vill alls inte ha riktig lön, vi vill ha bidrag av alla slag, när vi vill avancera oss så långt vi kan jobbar vi på SDR och dövas tidning och hävda hela tiden vår hörsel som gör oss mindre kompetenta. 

Eller nu har jag fel, vi hävdar inte utan nöjer oss. 


Vi är stolta döva som är nöjda med livet som det är. Det har alltid varit så här, hundra år tillbaka. Precis som det har varit krig, kvinnomisshandel, djurplågeri, slaveri och... 
Varför ska vi gnälla? 
Låt oss bli nöjda och njuta av livet, helt enkelt. 

PS! döva i andra länder har det värre än vi, så vi måste tänka på dom. DS! 


Det är det ANTI-feminister gör. Att bara nöja sig eller hävda att det är minsann en skillnad mellan könen mer än det biologiska utan att försöka få rättvisa för alla. 
 / Mallan. Allmänt | |
#1 - - Joc:

YES! Mitt i den där jävla pricken!

#2 - - Maria Ebbeskog:

Hörselskadade och döva är också olika. Det finns hörselskadade som kallar sej för hörande.Jag kallar mej dock inte för hörande och jag kan också teckenspråk men inte så bra. Jag har ofta svårt att förstå döva när e tecknar. Däremot så kan jag förstå tolkar för de tecknar annorlunda än döva. Men jag förstår inte tolkar som tecknar om för konpliverade saker som t..e.x. när de tolkar politiska debatter eller annat.

Upp