Möte med SDR

I fredags var jag på SDR:s kontor för ett möte med Ragnar Veer och Britt Karmgård från styrelsen.
Mötet var givande och konstruktivt, jag fick ge min version och säga mitt, och de fick säga sitt. Vi var inte överens om allt men jag kände att jag blev lyssnad på, och tror att jag också kunde förstå deras perspektiv. Vi samtalade också om demokrati, representation, och jämställdhetsarbete. Om hur en organisation fungerar och hur och vad man kan göra. Det är ett recept på ett bra möte; att båda parter är villiga att lyssna och förstå. Vi delar inte tolkning av kuppen men kom fram till att vi skulle fortsätta ha en dialog om genusperspektivet och jämställdhetsarbete. Det här kommer att leda till något gott, det är jag övertygad om.
 
Jag måste säga att jag blev mycket imponerad och glad av det här bemötandet, och av vetskapen om att vi har sådana personer i förbundsstyrelsen. Jag ser mycket fram emot att få fortsätta samtalet!
 
På återseende!
/jenny
 

Det blev också ett kort möte med tjänstemän och Dövas Tidning-representant, vilket egentligen inte var planerat men som jag accepterade. På det inte direkt konstruktiva mötet sades egentligen inget nytt förutom möjligen att avtalet kanske inte borde ha rivits på det viset och jag har inget mer att tillägga än vad jag redan skrivit tidigare.
Min åsikt kvarstår, och min respekt för dem är  nu obefintlig.
 
Det enda vi kom överens om var att vi inte är överens.
Mer har jag inte att säga om den saken.
 
Allmänt | | 4 kommentarer |

Fogelstad - glömda och gömda?

Välkomna tillbaka från semestern!
 Hur har sommaren varit? En av de bra sakerna med TV förutom OS är att där visas intressanta program - åtminstone då och då - och i förrgår gick det ett sådant program.
 
 
 

"ett samband mellan handens, hjärnans och hjärtats arbete,mellan hemmets värld och samhällets"

 

 

 

 

På Östermalmstorgs tunnelbanestation kan ni se detta konstverk av Siri Derkert

 

1925 hade kvinnor haft allmän rösträtt i fyra år. Men innebär rösträtt full delaktighet  i samhällslivet?  Det  var många  som  inte trodde  det,  och några som gjorde något åt saken. Medborgarskolan i Fogelstad var unikt, inte bara för att den var en kvinnlig medborgarskola utan den såg det behovet samhället hade av att få kunniga och delaktiga kvinnor. 1925 var året då Elisabeth Tamm, Ada Nilsson, Honorine Hermelin, Elin Wägner och  Kerstin  Hesselgren  bildade  Kvinnliga  medborgarskolan  vid Fogelstad som skapade tillfällen för framförallt kvinnor att diskutera och bildas i människo- och samhällsfrågor.

 

 

Om dessa fascinerande människor och om medborgarskolan handlar dokumentären Fogelstadsgruppen som kan ses på http://www.svtplay.se/video/220684/fogelstadgruppen till och med den 4 september. Rekommenderas!

 

Mer om detta och om tiden kan läsas i boken med den härliga titeln

”Kvinnor på gränsen till genombrott” .

 

~ ~ ~

 

Fogelstadsgruppen frågade sig vilket samhälle kvinnorna ville ha.

 

Vi frågar oss vilket samhälle vi vill ha?

 
 
 
/Johanna och Jenny
Historia | | Kommentera |
Upp