Kontakt till nätverket för sexuella trakasserier

Nätverket nås genom natverket2013@gmail.com
 
Dövhallen administerar inte kontot och är inte inblandade i driften av mailkontot. Kontot sköts av personerna som blivit utsatta för sexuella trakasserier under skoltiden.
 
/Mia
Allmänt | | Kommentera |

Dövhallens vodd om sexuella trakasserier i dövskolorna

Mia pratar med en person som blivit utsatt för sexuella trakasserier under personens skoltid. Vodden är en fortsättning på det brev som dovhallen.blogg.se publicerat tidigare. Ni som blivit utsatta för liknande saker under er uppväxt och vill komma i kontakt med personen och nätverket; maila till natverket2013@gmail.com. Nätverket sker utan någon inblandning från dövhallen. 
 
 
 
 
Allmänt | | 3 kommentarer |

Det kom en fråga....

Det kom en fråga till oss om man kunde få lägga ut en text i sin helhet här på Dövhallen. Det tyckte vi var ganska självklart. Här är den.
 
Vill ni kommentera så var vänliga och gör det med respekt för skribenterna.
 
 
 

"Kännedom till SPSM:
För kännedom vill vi meddela att vi har sänt denna insändare till Dövas Tidning då vi vill uppmärksamma problemet. Vi tycker att ni också ska ha del av detta och hoppas på en intern utredning eller uppmärksamhet från er sida då enskilda anmälan via er skolpersonal hittills inte har hjälpt.

Insändare till Dövas Tidning, datum 2013-04-16. Kommer förhoppningsvis med i nästa tidning.

Är sexuella trakasserier mera OK inom dövskolan än det är i hörande skolor?

Vi är gamla dövskoleelever som HAR utsatts för sexuella trakasserier under hela skoltiden.
Vi har länge blivit kränkta med sexuella kommentarer, blivit uttittade i omklädningsrum, duschat tillsammans med gympalärare, pojkar och flickor tvingades att duscha tillsammans – även när vi var könsmogna. När vi blev större och tog mod till oss att ta upp det här med våra lärare så valde ni att inte tro på oss och berättade det istället vidare och vi blev utskällda av den berörda läraren.

En lärare har t.o.m. fått två muntliga varningar för sexuella trakasserier, nu så här i efterhand undrar vi HUR man bara kan ge muntliga varningar när det handlar om sexuella handlingar mot barn!?

Flera döva lärare och fritidsledare har också pratat öppet om sex, kommenterat våra kroppar och mobbat oss och våra familjer sexuellt. Vi var ofta bara 7-10 år gamla. Vi har idag insett att man influerat sexuella uttryck och en ”ok-känsla” i att kommentera andras kroppar redan som barn. Med det menar vi att vi sedan barnsben fått en alltför tidig medvetenhet om sexualitet och om hur vi ser ut. Några av oss har dessutom blivit utsatta för sexuella övergrepp hemma, och sen när vi kommer till skolan så utsätts vi för ännu mer sexuell exponering. Så det blir vardagsmat för vissa barn tidigt i livet och skolan ska vara en trygg miljö?

Flera minnen har etsats fast i oss, som när vi fick ställa oss på rad och gympalärarna tittade innanför shortsen på oss och se om vi hade trosor, hade vi det blev läraren förbannad och vi tvingades att ta av dem på grund av att läraren tyckte att det var äckligt. Manliga lärare gick in i flickornas dusch oanmäld och det hände i regel varje gång vi hade gympa. Är detta OK?

Svaret är enkelt – nej!

Ändå har INGEN tagit barnens oro och upplevelser på allvar?!
Vakna upp ledningen och all personal inom SPSM!

Alla ni lärare som läser detta och känner igen situationen - ni ska veta att ni är medskyldiga till sexuella trakasserier! Är er lojalitet till era kollegor större än ett barns trygghet i skolmiljö? Tänk er att som barn få uppleva sexuella trakasserier varenda dag! Agera!

Tyvärr har tiden passerat, ingen polisanmälan kan göras idag men vi hoppas att denna insändare kan leda till att man vaknar upp och har bättre och strängare kontroll inom dövskolan och pratar öppet om var gränserna går mellan barnen och personalen! För det här har faktiskt pågått i flera generationer.

/ Före detta elever "


Allmänt | | 10 kommentarer |
Upp