ÅRETS ÖGONÖPPNARE

Årets Ögonöppnare from heddalotta on Vimeo.

 

"Ja, året 2013 lider mot sitt slut och då brukar man dela ut olika priser. Till exempel Årets Medmänniska och Civilkurage. Ett sådan motsvarande pris borde ges till personen som enträget belyste problemet med sexuella trakasserier på dövskolorna. Det är otroligt hur du fortsatte att driva detta när det är så mycket lättare att ge upp. Ja jag har väl gjort allt jag kunde, nä det går inte att fortsätta, men du har uppenbarligen inte tänkt så, utan du har gasat på och kämpat vidare. För dig är det självklart att uppmärksamma detta problem. Helt fantastiskt.
I och med din kamp har du fått folk börja tänka om, vad såg jag egentligen, jag blev visst drabbad, oj det här är inte okej. Att börja ifrågasätta vad som är okej och inte okej. Det är grymt bra resultat så länge, hoppas det resulterar i något mer framöver. 
Ja, tillbaka till priset. Jag har på eget initiativ tagit fram ett diplom till dig som har drivit detta. Jag har valt att kalla diplomet för årets ögonöppnare. Jag skrev motiveringen så här : 
I din kamp har du uppmärksammat ett strukturfel i samhället, och hos oss. Du har visat att det finns en sorts norm i att tiga och titta bort. Genom att våga vägra ge upp har du visat att det här inte är något som kan fortgå. Genom att visa att du inte låter det här tystat ned, lyckades du få andra att berätta, och inse vad som hänt dem. Under kampen mötte du hinder, och folk har ryckt på axlarna. Trots det har du inte gett upp. Du fortsatte belysa detta viktiga ärende. Till slut kom allt fram i ljuset. För att du orkade och vågade. Du har öppnat många ögon. Må sanningen alltid komma ut. 
Ja det var motiveringen. Jag vill säga ett stort tack till DIG som uppmärksammade detta problem - detta är mod! TACK!" (Översättning Hedvig Ledung)

Allmänt | | Kommentera |
Upp