Möte med SDR

I fredags var jag på SDR:s kontor för ett möte med Ragnar Veer och Britt Karmgård från styrelsen.
Mötet var givande och konstruktivt, jag fick ge min version och säga mitt, och de fick säga sitt. Vi var inte överens om allt men jag kände att jag blev lyssnad på, och tror att jag också kunde förstå deras perspektiv. Vi samtalade också om demokrati, representation, och jämställdhetsarbete. Om hur en organisation fungerar och hur och vad man kan göra. Det är ett recept på ett bra möte; att båda parter är villiga att lyssna och förstå. Vi delar inte tolkning av kuppen men kom fram till att vi skulle fortsätta ha en dialog om genusperspektivet och jämställdhetsarbete. Det här kommer att leda till något gott, det är jag övertygad om.
 
Jag måste säga att jag blev mycket imponerad och glad av det här bemötandet, och av vetskapen om att vi har sådana personer i förbundsstyrelsen. Jag ser mycket fram emot att få fortsätta samtalet!
 
På återseende!
/jenny
 

Det blev också ett kort möte med tjänstemän och Dövas Tidning-representant, vilket egentligen inte var planerat men som jag accepterade. På det inte direkt konstruktiva mötet sades egentligen inget nytt förutom möjligen att avtalet kanske inte borde ha rivits på det viset och jag har inget mer att tillägga än vad jag redan skrivit tidigare.
Min åsikt kvarstår, och min respekt för dem är  nu obefintlig.
 
Det enda vi kom överens om var att vi inte är överens.
Mer har jag inte att säga om den saken.
 
Allmänt | |
#1 - - Charlotta D:

Bra med ett möte, och nmu är det spännande att se hur det hela fortskrider och om det faktiskt drivs en fråga kring genusperspektiv från deras sida.

Svar: Ja det tror jag att det kommer att göra! Ser positivt på detta
None None

#2 - - saras:

Blir glad av att läsa om mötet med SDR! Så borde det vara! Blir också nyfiken - DT ger uttryck för att de kanske inte borde ha rivit avtalet, hoppas de kan ge sina synpunkter på detta här.

Svar: Nej DT sa inte att de inte borde ha rivit avtalet - utan att de kanske inte borde ha rivit avtalet på det viset som de gjorde. Det sades först efter att jag hade fått höra ungefär samma synpunkter som de givit i mailen till mig, och som kan läsas här på bloggen. Jag fick inga nya argument, och inga svar på mina motargument - men till slut kom det där med att avtalet kanske inte skulle ha rivits på det viset. Förresten! Det sades inte ens av DT utan av en tjänsteman som satt med på mötet och som förde deras talan.
None None

#3 - - Maja L:

Ah, skrev kommentar i mobilen men gick inte dra upp så att man kunde skicka iväg den..:/

Nå, det var ju väldigt roligt att höra om det positiva mötet! Man blir glad.
Vad gäller det andra mötet...tråkigt! Hoppas du fortsätter skriva ändå!

Svar: Hej Maja, ja det var det! Sånt blir jag glad av.Och tack för det med att skriva men det är lite svårt då den tidningen är den enda vi har i hela dövsamhället. Så att säga.
None None

#4 - - Kristian:

Dövtidningen vs Jenny 1-0, thats it? :)

Upp