Dövhallens vodd om sexuella trakasserier i dövskolorna

Mia pratar med en person som blivit utsatt för sexuella trakasserier under personens skoltid. Vodden är en fortsättning på det brev som dovhallen.blogg.se publicerat tidigare. Ni som blivit utsatta för liknande saker under er uppväxt och vill komma i kontakt med personen och nätverket; maila till natverket2013@gmail.com. Nätverket sker utan någon inblandning från dövhallen. 
 
 
 
 
Allmänt | |
#1 - - Erik:

Det är bra att detta kommer ut och starkt av personen som vill berätta.

Jag undrar om det inte borde finnas en mailadress direkt till nätverket som drabbade kan nå direkt ifall de inte vill behöva gå via Dövhallen.

Svar: Hej Erik!
Vi har tänkt på detta men har inte hunnit ordna någon mailadress till nätverket. Vi försöker ordna det till helgen och lägger upp mailadressen och låter personen administrera mailkontot utan någon inblandning från oss i dövhallen. Jag förstår att man vill komma i kontakt direkt med nätverket utan någon mellanhand. /Mia
None None

#2 - - Anonym:

Erik, jag håller med dig.

Hänvisa flera alternativ. Ni har ingen skyldighet angående sekretess & tystnadsplikt och får eventuellt tillgång till känsligt information.

Bästa är att ta tag med det nu och erbjuda valmöjligheter och folket får själva se och välja fritt vem man vill vända till.

Förstår inte varför det tar tid att ordna? All information är inte nödvändigt att gå genom dövhallen.

Svar: Hej Anonym. Precis som Johanna skriver drivs dövhallen på ideell basis. Men nu kan jag glädja dig med att det finns en mailadress att nå nätverket utan dövhallens inblandning och kontot sköts av utsatta personer som vill driva frågan och samla in upplevelserna. Vi i dövhallen har inget ansvar för kontot. Adressen är natverket2013@gmail.com
None None

#3 - - Johanna:

Hej Anonym.

Du kan kanske ordna det? Om du tycker att dövhallen är långsam och att de ska ordna etc etc. De driver ju här på fritiden och de har säkert fullt upp med övriga måsten i livet som jobb etc. Var istället tacksam att dövhallen har tagit ett steg, och hoppas det här blir något sen... tar ju tid.

Svar: Exakt Johanna att dövhallen drivs på ideell basis och att vi bakom bloggen har vårt och hinner inte med allt som man skulle önska. På gott och ont börjar det ställas krav och förväntningar på dövhallen vilket jag tar en tecken på att dövhallen börjar bli en institution och alla som ryter ifrån tolkar jag som ett positivt problem :-) /Mia
None None

Upp