Vårt ställningstagande

Vi tar emot artiklar skrivna av de som Dövas Tidning bedömt inte platsar i deras tidning, eller artiklar som handlar om sådant som berör dövvärlden men som inte bevakats av DT, eller som handlar om ämnen som DT prioriterat bort. Vi välkomnar även texter av/med personer som av någon anledning blivit objekt för DT:s intresse men som inte känner sig bekväma med att bli intervjuade av journalisterna på DT.

Vi gör det här ställningstagandet för att markera vårt missnöje med Dövas Tidnings nyhetsbevakning, deras ignorans mot läsarkritik och ovilja att erkänna misstag, samt för deras behandling av deras medarbetare. Vi anser att alla organisationer och företag, inklusive DT:s redaktion, har ett ansvar för hur de behandlar medarbetare. Det handlar bland annat om att alltid ge medarbetare en chans att bemöta påståenden (särskilt om dessa grundar sig helt eller delvis på andra hands-information) att inte censurera försök till offentlig förklaring samt i de fall avtal rivs eller skrivs om, i det minsta ett möte ansikte mot ansikte.

Det här är ingen konkurrerande bevakning, vi skriver allt ideellt och det som skrivs här får Dövas Tidning ta in om så önskas – om texterna tas in i sin helhet och skribentens namn nämns. Citerar eller nämner Dövas Tidning något som skrivs här ska källan noga anges.

Allmänt | | 5 kommentarer |
Upp